Bezienswaardigheden Ardennen  – volop mogelijkheden!

De Ardennen in de 2e wereldoorlog

In de Ardennen is tijdens de 2e Wereldoorlog ook zwaar gevochten. In de verschillende musea kunt u dat zien. De bekende musea hiervoor zijn onder andere het 101 Airborne Museum in Bastogne of het Museum Baugnez 44 in de buurt van Malmedy. Maar ook andere musea zijn te vinden in de Ardennen. Bijvoorbeeld het keramiekmueum Beaux Arts et de Ceramique bij Verviers. Of het landbouwmuseum in Rochehaut. Bezoek ook het openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel tussen Saint Hubert en Nassogne of het spoorwegmuseum Centre du Rail et la Piere in het dorpje Jemelle.

 Watervallen van Coo

Deze parken vindt u door heel de Ardennen heen. Vanaf uw vakantiehuis in de Ardennen hoeft u niet ver te rijden. De parken zijn kleinschalig en niet zo massaal maar prima voor een dagdeel. Bij het park zijn vaak ook speeltoestellen voor de kinderen. Bekende pretparken in de Ardennen zijn die van Plopsa Coo in de buurt van de watervallen van Coo. En Le Mont Mosan in de buurt van Huy of Houtopia bij Houffalize.

Dierenparken in de Ardennen

De dierenparken in de Ardennen zijn o.a. : het dierenpark van Bouillon; Forestia bij Spa; safaripark Monde Sauvage in de buurt van Remouchamps of Parc à Gibier bij Saint-Hubert. De meeste dieren in de parken zijn ook te vinden in de natuur van de Ardennen en het is leuk om een zakje voer te kopen zodat je de dieren kunt voeren. Voor een aantal parken kun je bij de plaatselijke VVV kortingsbonnen halen. Dat scheelt weer in de kosten tijdens uw verblijf in uw vakantiehuis in de Ardennen.

Ardennen Bezienswaardigheden – Mijnen

Hoe ging het leven er aan toe in de mijnen vroeger? Laat u rondleiden door de 2 voormalig kolen-/leisteenmijnen. Bij het dorpje Bertrix is de leisteenmijn van Au Coeur de l’Ardoise en in de buurt van Luik ligt de kolenmijn van Blegny. Als u bent afgedaald tot het laagste niveau wordt uitgelegd hoe de mannen vroeger werkte. Heeft u de hele ervaring achter de rug dan kunt u boven lekker wat drinken. Bij de kolenmijn van Blegny is ook een speeltuin voor de kinderen.

Grotten in de Ardennen

In de Ardennen zijn verschillende grotten ontstaan door de duizenden jaren heen met hun stalactieten en stalagmieten. Het kalkhoudende water dat jaren lang door de bodem druppelt, blijft hangen of liggen op de punten van de rotsen om zo tot mooie kunstwerken te ontplooien. In de grotten is het verlicht wat een sprookjesachtige uitstraling geeft. U kunt een rondleiding krijgen door de grotten en soms gaat dat met een bootje. De bekendste grotten zijn die van de grotten van Remouchamps en de grotten van Han.